Minnestund etter Laffens begravelse i Aurskoghallen

Postet av Aurskog-Finstadbru Sportsklubb den 22. Nov 2021

Begravelsen til Olaf Engen finner sted i Aurskog kirke fredag 26.november klokken 13.00

AFSK ønsker velkommen til minnesamvær i Aurskoghallen etter begravelsen. 


AFSK hovedstyret


0 Kommentar

Hvil i fred, kjære Laffen

Postet av Aurskog-Finstadbru Sportsklubb den 16. Nov 2021

Olaf Ansgar Engen sovnet fredfullt inn i natt 92 år gammel. 

En bauta og legende i klubbens historie har gått bort, og om denne mannen kan man trekke frem ordene fra øverste hylle. Her snakker vi om en mann som viet all sin fritid til den lokale idretten. Klubben har så mye å takke Olaf for, all den tid han satt på kontorplassen sin i Aurskoghallen. Olaf gjorde så mange administrative oppgaver i klubben - treningskabaler, turneringsoppsett, påmeldinger og spilleroverganger for å nevne noe. I fra boka "En venn for livet" (Hammer, Johannessen) er Laffen så fint sitert: 

"- Je trur alle regner med at je gjør disse jobba. Og så gjør je jo det, da." Med et smil om munnen. 

Olaf ble født hjemme i stua på Gamlehaugen ved Gunhildrud, 3.september 1929. Barndommen var preget av skileik og fotball i "Oladalen". Men etter 7.klasse var det bare å finne seg arbeid og Olaf tok seg både gards-, skogs- og sagbruksarbeid før han fikk jobb hos Norsk Citroen i 1968. Og det er herfra en av de morsomste historiene om Laffen stammer. Olaf var en sylskarp logistiker, og husket varenumre og lagerplasseringer til fingerspissene. Samtidig hadde han dagsaktuelle fotballtabeller og cupoppsett i hodet nesten hele tiden, og brukte nok en del på fotballen på jobben. Sjefen ble over tid oppgitt på tidsbruken, og ba høflig om å legge vekk fotballen når han jobbet hos Citroen. Og det var da Olaf parerte: 

"-Da trur je itte jeg får vøri her, je..!" og tok med seg matboksen og reiste. Men etter noen dager gikk logistikken helt i ball hos Citroen, og sjefen måtte ringe til Olaf og be pent om å møte på jobben igjen neste dag.. 

"-Je var ingen stjerne, akkurat" lo Laffen om sin egen fotballkarriere for Finstadbru IF. Likevel er det få, om noen, som har satt et sterkere preg på den lokale fotballen enn nettopp Laffen. I 1954 bla han valgt inn i FIF som kasserer, et verv han satt med i 24 år.. 

I 1987 ble Olaf første formann i fotballgruppa i nye AFSK, og siden har han mer eller mindre jobbet som administrativ fotball leder, også etter han selv hevdet han trappet ned. 

Olaf er selvsagt æresmedlem av AFSK. En utmerkelse han også har hos Akershus Fotballkrets. I 1994 ble han også tildelt utmerkelsen "Årets fotballvenn" av Norges Fotballforbund. Den fikk han på direktesendt TV-show kvelden før cupfinalen, der han intetanende ble ropt opp på scenen.

 


Begravelsen til Olaf Engen finner sted i Aurskog kirke fredag 26.november klokken 13.00

AFSK ønsker velkommen til minnesamvær i Aurskoghallen etter begravelsen. 


HVIL I FRED, KJÆRE LAFFEN ! 0 Kommentar

Gratulerer med opprykk AFSK senior herrer !

Postet av Aurskog-Finstadbru Sportsklubb den 22. Okt 2021

GRATULERER KARER!

Det har gått noen dager siden opprykket til neste års 5.divisjon ble klart. Champagnen er drukket opp, gledestårer er tørket vekk - og jobben mot neste års seriespill er påbegynt. 

AFSK herrene overbeviste stort det aller meste av årets 6.divisjon. Under ledelse av trener og lederapparatet Jørgen Kind Johannessen, Ronny Michelsen, Petter Lier, Espen Halvorsen og Terje Halvorsrud vartet laget opp med 7 seire på rad - flere av dem med klare sifre - blant annet kvelden da opprykket ble klart da laget vant 8-0 hjemme mot Kurland. Så kom et par arbeidsuhell på tampen av serien, men alt i alt var dette meget solid gjennomført ! 

Klubben slår hendene sammen og gratulerer laget og støtteapparatet med en glimrende sesong - og fullført målsetning med sesongen! 

Da er det bare å sende tilbake utfordringen om å ta et ytterligere sted opp etter neste sesong! 

AFSK kamper 2021

Alle resultater og tabell over 6.divisjon ser du her

Trykke her så kan du lese om opprykkskvelden i Indre Akershus Blad, tekst og foto Trym Helbostad.

Spillerstatistikk sesongen 2021 (kilde Petter Lier) 


Daglig leder 


0 Kommentar

Gratulerer AFSK fotball som kvalitetsklubb!

Postet av Aurskog-Finstadbru Sportsklubb den 22. Okt 2021

Torsdag 21.oktober var det en merkedag for AFSK fotball. Norges Fotballforbund Akershus krets besøkte oss og hadde gleden av å overrekke beviset på at AFSK fotball endelig er sertifisert som Kvalitetsklubb. Det har vært lagt ned en formidabel innsats over flere år, og jobbet svært målrettet gjennom prosessen som nå skal være med å forbedre og forenkle klubbhverdagen i fotballgruppa.  

På bildet over ser vi Eva Kristin Kjærstad Karlsen fra NFF Akerhus, Sveinung Green - leder AFSK fotball, og Kalle Larsen - sekretær og Kvalitetsklubb ansvarlig i AFSK fotball. 

Prosjektet Kvalitetsklubb kan du lese om på fotballen sine sider - her

Blant annet er det laget rollebeskrivelser for alle som har et verv eller en funksjon i fotballgruppa. Her finner du også AFSK fotballen sitt årshjul som viser når gruppens aktiviteter finner sted, og du vil også kunne lese AFSK fotball sin klubbhåndbok! 

Hovedstyret stiller seg i rekken over gratulanter, og klapper styret på skuldrene - godt jobbet ! 


 På merkedager som dette er det naturlig nok kake - GOD kake ! 


0 Kommentar

Folkebadet på Aursmoen starter torsdag 14.oktober

Postet av Aurskog-Finstadbru Sportsklubb den 7. Okt 2021

Torsdag 14.oktober kl 18.00 åpner AFSK folkebadet i bassenget på Aursmoen skole for høstsesongen. Badetid er mellom klokken 18.00 og 21.00. 

For at alle skal ha en fin opplevelse i svømmhallen, opererer folkebadene med en oppdeling av bassengtid til ulike brukergrupper:

Barn/familierkl 18 - 19
Ungdomkl 19 - 20
Voksnekl 20 - 21
 

PRISER: 

Voksenkr 40.-
Barnkr 20.-
Familierkr 100.-

Vi tar kontant og vipps. 

Har du spørsmål kan du sende et spørsmål til dagligleder@afsk.no 

Vel møtt til egenorganisert svømming :)


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline