AFSK i solidaritet med NIFs SoMe kampanje for bedre strømstøtteordning

Postet av Øystein Bråten den 14. Sep 2022


Felles SoMe-kampanje i norsk idrett for en bedre strømstøtteordning

Av Idrettsforbundet  13. sep 2022 

Fra onsdag 14. september kl. 12 kjører norsk idrett en felles kampanje for å styrke idrettens strømstøtteordning. NIF håper alle organisasjonsledd som er berørt av strømkrisen, bidrar til å spre kampanjen i sosiale medier.

Norsk idrett er nødt til å stå sammen om å øke kunnskapsnivået hos beslutningstakere og synliggjøre konsekvensene hvis ikke idrettens strømstøtteordning styrkes. NIF kan ikke sitte stille i båten å se på den prekære økonomiske krisen som nå utspiller seg i svært mange idrettslag som følge av de høye strømprisene.

Landet har allerede fått det første eksempelet på idrettslag som nå slukker lyset i ishallen fordi kostnadene er for høye. Flere idrettslag står i samme situasjon og vurderer å stenge ned sine anlegg.

NIF oppfordrer derfor alle organisasjonsledd som mottar denne beskjeden, om å dele SoMe-plakatene som ligger vedlagt fra og med onsdag 14. september kl 12.

Stortinget skal møtes 19. september for å diskutere kraftsituasjonen og ulike støtteordninger. Vi håper at alle bidrar til å spre budskapet helt frem til denne dagen.

Kort om hva NIF ønsker å oppnå:

1. Inkludere alle energiformer i støtteordningen for idretten, med samme relative terskelverdi (betyr at gass også skal inngå).

2. Øke kompensasjonsgraden til minst 90 prosent, som for husholdningene, og primært sette en terskelverdi på 50 øre/kWt da idrettslagene har liten mulighet til å tilpasse strømforbruk og lite tilgjengelig egenkapital.


Kommentar fra AFSK kontor: 

Aurskog-Finstadbru Sportsklubb støtter NIF sin Sosiale-Medier kampanje om økt strømstøtteordning. For AFSK sin del er ikke situasjonen prekær på nåværende tidspunkt, og det er ingen av våre anlegg som er i fare for nedstenging for øyeblikket. Strømforbruk og dertil unormalt høye regninger er like fullt noe vi har fokus på i den tiden vi nå er i. 

Hilsen daglig leder. 



Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.