Riktig god jul til alle våre engasjerte og medlemmer !

Postet av Aurskog-Finstadbru Sportsklubb den 21. Des 2021

AFSK HOVEDSTYRET ØNSKER ALLE ENGASJERTE OG MEDLEMMER FOR ØVRIG EN RIKTIG GOD JUL !! 

Tusen takk til alle trenere, ledere, styreverv og engasjerte, takk til alle som har bidratt med dugnad i løpet av året. Vi setter stor pris på alle sammen - vi trenger dere. 

Nå håper vi alle slapper godt av i jula, og lader batteriene. Aktiviteten skal i gang igjen ! 

VI sees i et spennende 2022 ! 

GOD JUL
Smittevern og drift - UKE 2 - oppdatert mandag 10.januar

Postet av Aurskog-Finstadbru Sportsklubb den 8. Des 2021


Drift anlegget uke 2 - oppstart treninger og hallvakt

Det er foreløpig ingen endringer i smittevernstiltakene fra 15.desember, men det ventes at myndighetene kommer med oppdateringer i løpet av uken. Signaler hittil kan tyde på lettelser i tiltakene. 

Og i gjeldende retningslinjer er det åpent for normale treninger for aldersbestemt opp til og med ungdomsskole alder. Ungdom fra videregående alder anbefales fremdeles å holde meteren også på fritiden, akkurat som voksne. Treninger utendørs anbefales fremfor innendørs. 


Det vil fra og med mandag 10.janaur gjennomføres treninger på anlegget, både inne og ute. 

Garderober er åpne for bruk for alle lag. 

Hallvakter bemannes som normalt, fra kl 17. Det SKAL være hallvakt så lenge det er organisert aktivitet på anlegget; i hallen, kunstgresset, utøvere i garderobene eller møter i lokalene. Normalt sett skal det være hallvakt til kl 22.15. Det er likevel anledning for å stenge ned når det ikke lengre er aktivitet noe sted - låserutiner finner hallvakten i pengeskrinet i kiosken. Påse at lys i hallen og ute på kunstgress slukkes. Alle skalldører - dvs inngangsdører og rømningsveier - sjekkes er lukket og låst.Nedenfor kan dere lese gjeldende retningslinjer: 


Nye smitteverntiltak i samfunnet fra og med 15.desember. Treningsrommet er tilgjengelig.

Regjeringen kom i går med oppdaterte smittevern tiltak, gjeldende fra midnatt 15.desember. Det er nå klare råd og anbefalinger om sosial kontakt og organiserte fritidsaktiviteter. På kommunens hjemmesider kan du lese både råd og anbefalinger og de forskriftsfestede tiltak i sin helhet, og disse trer i kraft ved midnatt og gjelder inntil videre i 4 uker fremover. 

Om organiserte fritidsaktiviteter står følgende: 

Barn og unge

 • Barn og unge i barnehage- eller grunnskolealder kan ha organiserte fritidsaktiviteter, som for eksempel fotballtrening eller korpsøvelse, men det blir anbefalte begrensninger i hvor mange som kan være med. Hvis aktiviteten foregår innendørs bør det være maks 20 stykker, med mindre alle deltakerne er fra samme kohort i skole eller barnehage. (nytt)
 • Barn og unge i barnehage- eller grunnskolealder kan trene eller øve sammen, men vi anbefaler ikke å ha cuper, kamper eller turneringer hvor barn fra ulike steder samles. (nytt)
 • Det gjøres et unntak for utendørs idrettsarrangementer for barn og unge i barnehage- eller grunnskolealder. De kan gjennomføres hvis barna hele tiden kan holde en meters avstand, og dersom det er mulig å følge de andre reglene om antall som gjelder for alle arrangementer.
 • Barn og unge som er ferdig med ungdomsskolen, bør holde meteren også på fritiden. Det betyr for eksempel at de ikke bør spille fotball eller håndball, hvor det er vanskelig å holde meteren. (nytt)

Voksne

 • Vi anbefaler å utsette eller avlyse gjennomføring av arrangementer tilknyttet organiserte idretts- og fritidsaktiviteter på tvers av ulike grupper, både ute og inne. (nytt)
 • Vi anbefaler å utsette eller avlyse organiserte idretts- og fritidsaktiviteter for voksne som foregår innendørs.
 • Voksne kan trene eller ha andre organiserte fritidsaktiviteter utendørs, men det er anbefalt å være maks 20 personer og holde meteren.

For alle

 • Vi oppfordrer alle til å komme seg ut i frisk luft. Men det er viktig å holde god avstand til hverandre, også når man er ute.
 • Garderober kan holdes åpne dersom det er mulig å organisere bruken slik at trengsel og tett kontakt mellom personer kan unngås. Hvis åpne garderober fører til trengsel, anbefales det å holde garderobene stengt for ordinær bruk, men likevel slik at toaletter og håndvaskfasiliteter er tilgjengelige dersom dette ikke finnes andre steder i lokalene.

Selv om det nå ikke foreligger krav om stenging - kun anbefalinger om begrenset aktivitet - så har håndballgruppa og basketball laget vårt allerede stanset sin aktivitet inntil videre etter eget ønske.

Og vi er såpass tett opptil julehøytiden at det like godt kan gjelde hele idrettslaget. Jeg oppfordrer alle grupper og lag om å ta juleferie nå. Fra og med i morgen onsdag vil Aurskoghallen være stengt på ettermiddagen for lagidrettene og klatringen, og vil være stengt til og med 2.januar. Etter det vi vet nå så kan det mandag tredje januar være mulig å gjenoppta aktiviteter for barn og unge, men innen den tid kan det også komme ytterligere smitteverntiltak fra Regjeringen som vi pålegges å etterfølge.


Treningsrommet i hallen vil fremdeles være åpent. Regjeringer skriver om treningsrom: 

Smittevernfaglig forsvarlig drift

 • Påbud om smittevernfaglig forsvarlig drift for barnehager, skoler og annen opplærings- og utdanningsvirksomhet.
 • Fornøyelsesparker, lekeland, spillehaller og lignende skal holde stengt. (nytt)
 • Svømmehaller, badeland, spaanlegg og hotellbasseng, og treningssentre kan kun holdes åpent for: (nytt)
  • individuell trening. Ved trening med høy intensitet skal det holdes 2 meter avstand.
  • skolesvømming, svømmekurs, svømmetrening og konkurransesvømming med arrangør.
  • rehabilitering og opptrening som tilbys individuelt eller i mindre grupper med arrangør.
  • annen individuell behandling som det kan bestilles time til og hvor bad er en del av behandlingen.
 • Følgende virksomheter skal drives smittevernfaglig forsvarlig for å kunne holde åpent: Bibliotek, museer, bingohaller, svømmehaller, badeland, spaanlegg, hotellbasseng, treningssentre, kjøpesentre, butikker, varemesser, midlertidige markeder og lignende.
 • Dette innebærer krav om å sørge for at det er mulig å holde minst 1 meters avstand til personer som ikke er i samme husstand eller tilsvarende nære, og at virksomheten har utarbeidet rutiner for god hygiene, godt renhold og lufting.
 • Med unntak av bibliotek, museer, butikker og kjøpesentre skal virksomhetene registrere kontaktopplysninger til de gjestene som samtykker til det.
 • Bransjeveiledere bør gjeninnføres for bl.a. treningssentre og svømmehaller. Det betyr i praksis at det blir strengere krav til smittevern.

Renholdet i treningsrommet opprettholdes hver dag gjennom julen, og vi har et godt og trygt renhold gjennom leverandør Crystal Facility. 

Vi gjør oppmerksom på at trening skal foregå med god avstand overfor hverandre - minst 1 meter - og antall begrensning i treningsrommet vil være på maks 10 personer om gangen. 


Ta vare på hverandre alle sammen. 


Med hilsen hovedstyret og daglig leder. 
Minnestund etter Laffens begravelse i Aurskoghallen

Postet av Aurskog-Finstadbru Sportsklubb den 22. Nov 2021

Begravelsen til Olaf Engen finner sted i Aurskog kirke fredag 26.november klokken 13.00

AFSK ønsker velkommen til minnesamvær i Aurskoghallen etter begravelsen. 


AFSK hovedstyret
Hvil i fred, kjære Laffen

Postet av Aurskog-Finstadbru Sportsklubb den 16. Nov 2021

Olaf Ansgar Engen sovnet fredfullt inn i natt 92 år gammel. 

En bauta og legende i klubbens historie har gått bort, og om denne mannen kan man trekke frem ordene fra øverste hylle. Her snakker vi om en mann som viet all sin fritid til den lokale idretten. Klubben har så mye å takke Olaf for, all den tid han satt på kontorplassen sin i Aurskoghallen. Olaf gjorde så mange administrative oppgaver i klubben - treningskabaler, turneringsoppsett, påmeldinger og spilleroverganger for å nevne noe. I fra boka "En venn for livet" (Hammer, Johannessen) er Laffen så fint sitert: 

"- Je trur alle regner med at je gjør disse jobba. Og så gjør je jo det, da." Med et smil om munnen. 

Olaf ble født hjemme i stua på Gamlehaugen ved Gunhildrud, 3.september 1929. Barndommen var preget av skileik og fotball i "Oladalen". Men etter 7.klasse var det bare å finne seg arbeid og Olaf tok seg både gards-, skogs- og sagbruksarbeid før han fikk jobb hos Norsk Citroen i 1968. Og det er herfra en av de morsomste historiene om Laffen stammer. Olaf var en sylskarp logistiker, og husket varenumre og lagerplasseringer til fingerspissene. Samtidig hadde han dagsaktuelle fotballtabeller og cupoppsett i hodet nesten hele tiden, og brukte nok en del på fotballen på jobben. Sjefen ble over tid oppgitt på tidsbruken, og ba høflig om å legge vekk fotballen når han jobbet hos Citroen. Og det var da Olaf parerte: 

"-Da trur je itte jeg får vøri her, je..!" og tok med seg matboksen og reiste. Men etter noen dager gikk logistikken helt i ball hos Citroen, og sjefen måtte ringe til Olaf og be pent om å møte på jobben igjen neste dag.. 

"-Je var ingen stjerne, akkurat" lo Laffen om sin egen fotballkarriere for Finstadbru IF. Likevel er det få, om noen, som har satt et sterkere preg på den lokale fotballen enn nettopp Laffen. I 1954 bla han valgt inn i FIF som kasserer, et verv han satt med i 24 år.. 

I 1987 ble Olaf første formann i fotballgruppa i nye AFSK, og siden har han mer eller mindre jobbet som administrativ fotball leder, også etter han selv hevdet han trappet ned. 

Olaf er selvsagt æresmedlem av AFSK. En utmerkelse han også har hos Akershus Fotballkrets. I 1994 ble han også tildelt utmerkelsen "Årets fotballvenn" av Norges Fotballforbund. Den fikk han på direktesendt TV-show kvelden før cupfinalen, der han intetanende ble ropt opp på scenen.

 


Begravelsen til Olaf Engen finner sted i Aurskog kirke fredag 26.november klokken 13.00

AFSK ønsker velkommen til minnesamvær i Aurskoghallen etter begravelsen. 


HVIL I FRED, KJÆRE LAFFEN ! 

Gratulerer med opprykk AFSK senior herrer !

Postet av Aurskog-Finstadbru Sportsklubb den 22. Okt 2021

GRATULERER KARER!

Det har gått noen dager siden opprykket til neste års 5.divisjon ble klart. Champagnen er drukket opp, gledestårer er tørket vekk - og jobben mot neste års seriespill er påbegynt. 

AFSK herrene overbeviste stort det aller meste av årets 6.divisjon. Under ledelse av trener og lederapparatet Jørgen Kind Johannessen, Ronny Michelsen, Petter Lier, Espen Halvorsen og Terje Halvorsrud vartet laget opp med 7 seire på rad - flere av dem med klare sifre - blant annet kvelden da opprykket ble klart da laget vant 8-0 hjemme mot Kurland. Så kom et par arbeidsuhell på tampen av serien, men alt i alt var dette meget solid gjennomført ! 

Klubben slår hendene sammen og gratulerer laget og støtteapparatet med en glimrende sesong - og fullført målsetning med sesongen! 

Da er det bare å sende tilbake utfordringen om å ta et ytterligere sted opp etter neste sesong! 

AFSK kamper 2021

Alle resultater og tabell over 6.divisjon ser du her

Trykke her så kan du lese om opprykkskvelden i Indre Akershus Blad, tekst og foto Trym Helbostad.

Spillerstatistikk sesongen 2021 (kilde Petter Lier) 


Daglig leder 
Gratulerer AFSK fotball som kvalitetsklubb!

Postet av Aurskog-Finstadbru Sportsklubb den 22. Okt 2021

Torsdag 21.oktober var det en merkedag for AFSK fotball. Norges Fotballforbund Akershus krets besøkte oss og hadde gleden av å overrekke beviset på at AFSK fotball endelig er sertifisert som Kvalitetsklubb. Det har vært lagt ned en formidabel innsats over flere år, og jobbet svært målrettet gjennom prosessen som nå skal være med å forbedre og forenkle klubbhverdagen i fotballgruppa.  

På bildet over ser vi Eva Kristin Kjærstad Karlsen fra NFF Akerhus, Sveinung Green - leder AFSK fotball, og Kalle Larsen - sekretær og Kvalitetsklubb ansvarlig i AFSK fotball. 

Prosjektet Kvalitetsklubb kan du lese om på fotballen sine sider - her

Blant annet er det laget rollebeskrivelser for alle som har et verv eller en funksjon i fotballgruppa. Her finner du også AFSK fotballen sitt årshjul som viser når gruppens aktiviteter finner sted, og du vil også kunne lese AFSK fotball sin klubbhåndbok! 

Hovedstyret stiller seg i rekken over gratulanter, og klapper styret på skuldrene - godt jobbet ! 


 På merkedager som dette er det naturlig nok kake - GOD kake ! 
Folkebadet på Aursmoen starter torsdag 14.oktober

Postet av Aurskog-Finstadbru Sportsklubb den 7. Okt 2021

Torsdag 14.oktober kl 18.00 åpner AFSK folkebadet i bassenget på Aursmoen skole for høstsesongen. Badetid er mellom klokken 18.00 og 21.00. 

For at alle skal ha en fin opplevelse i svømmhallen, opererer folkebadene med en oppdeling av bassengtid til ulike brukergrupper:

Barn/familierkl 18 - 19
Ungdomkl 19 - 20
Voksnekl 20 - 21
 

PRISER: 

Voksenkr 40.-
Barnkr 20.-
Familierkr 100.-

Vi tar kontant og vipps. 

Har du spørsmål kan du sende et spørsmål til dagligleder@afsk.no 

Vel møtt til egenorganisert svømming :)
#tilbaketilidretten

Postet av Aurskog-Finstadbru Sportsklubb den 20. Sep 2021

Kampanjen #tilbaketilidretten markerer gjenåpningen av norsk idrett. AFSK vil med dette ønske alle våre medlemmer, utøvere, frivillige, foreldre og besteforeldre velkommen tilbake til idretten ! 

Ta to minutter pust i bakken og se denne videoen fra Norges Idrettsforbund. 

Lykke til med idretten hos oss i AFSK!

Hilsen hovedstyret
Livesending formel 3 fra Sochi i Aurskoghallen lørdag 25. og søndag 26. september - Dennis kjører for seier!

Postet av Aurskog-Finstadbru Sportsklubb den 16. Sep 2021

Kom til Aurskoghallen lørdag 25. + søndag 26. september, se livesending fra Sochi når Dennis Hauger kjører tre løp lørdag og søndag. I tillegg vises Formel 1 søndag ettermiddag. 

AFSK har kiosken åpen hele helga, du kan både forhåndsbestille mat og du får kjøpt litt snacks og drikke underveis. 

Detaljer og påmelding til arrangementet finner du HER
Invitasjon til golfturnering fra Aurskog Sparebank - lørdag 25.september, åpen for alle!

Postet av Aurskog-Finstadbru Sportsklubb den 16. Sep 2021

Kjære samarbeidspartner,

 

I år fyller Aurskog Sparebank 175 år! Det har vi hatt lyst til å feire sammen med kunder, samarbeidspartnere og lokalsamfunnene banken er en del av. Vi hadde planer om en fyldig jubileumsfeiring gjennom hele året. Det har dessverre blitt færre arrangementer enn vi planla for, men nå drar vi  gang en jubileumsturnering i golf i samarbeid med Romerike Golfklubb!

 

Vi inviterer deg/dere til å delta på turneringen vår lørdag 25. september😊 Meld dere på til Tore i golfklubben, se info under. Dere må ikke melde på et fullt lag, vi setter sammen de påmeldte til hyggelige lag. Etter turneringen blir det enkel matservering og premieutdeling på Fjøset Restaurant.

 

Håper dere har lyst til å være med å feire banken på golfbanen😊
AFSK Basketball - åpne treninger for barn fra 10 år og eldre

Postet av Aurskog-Finstadbru Sportsklubb den 15. Sep 2021


Bilde bildetekst

AFSK basketball inviterer til åpne treninger for jenter og gutter fra 10 år og elder - tre fredager i oktober. 

Fredag 1.oktober, fredag 8.oktober og fredag 15.oktober - mellom kl 17.00 og 18.30 kan barn fra 10 år bli introdusert for basketballsporten. Man trenger ikke å ha spilt basketball fra før. 

Treningene og øvelsene ledes av vår trener Jeff Casper, og spillere fra AFSK gutt 14. 

Vel møtt til åpne treninger - helt gratis å delta. 

Spørsmål kan rettes til Jeff Casper på telefon 924 25 763 eller skriftlig til daglig leder Øystein - dagligleder@afsk.no 

 

 

AFSK tar i bruk IdrettenOnline som sitt medlemsregister - last ned IdrettenOnline appen

Postet av Aurskog-Finstadbru Sportsklubb den 17. Jan 2021


AFSK tok for få år siden i bruk IdrettenOnline som sin leverandør av hjemmeside-tjenester. Dette er et produkt med veldig mange muligheter som vi ennå ikke utnytter til fulle. 

Nå gjør vi nok et grep for å samle store deler av kommunikasjonen med medlemsmassen - fra januar tar vi i bruk IdrettenOnline som medlemssystem.

I den forbindelse ber vi alle medlemmene våre som kan, om å laste ned IdrettenOnline appen for lettere håndtering av ditt medlemskap.

Med IdrettenOnline appen installert på telefonen holder du deg oppdatert i det som skjer i klubben. Du kan betale regninger som medlemskontingent og treningsavgifter, se din profil samt. dine familiemedlemmer sine profiler, laste ned digitalt medlemskort og melde deg på arrangementer.

Dere får langt bedre oversikt over det som skjer i klubben, og dere kan også følge andre klubber som er av interesse. 

Appen er helt gratis å laste ned og bruke.

 

Last ned appen her:

Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.bloc.idrettenonlineapp 

App Store: https://apps.apple.com/no/app/idrettenonline/id1455461527?ls=1

 

Mer informasjon om appen finner du på IdrettenOnlines hjemmesider: https://www.idrettenonline.no/page/app

 
Aursmoen skøytebane - følg status isforholdene

Postet av Aurskog-Finstadbru Sportsklubb den 6. Jan 2021

Klikke på bildet så kommer du rett til facebook gruppen Aursmoen skøytebane som oppdaterer isforholdene gjennom sesongen. 

Status pr 6.januar - det er full drift med klargjøring, det er allerede vannet store mengder. Fremdeles litt ujevne forhold. Skal i kveld vannes ytterligere. Offisiell åpning av banen lørdag 9.januar.


Klubben retter igjen en stor takk til involverte - både de som har utført og utfører arbeider, de som har stilt opp med penger for å gjøre dette mulig. 


Bruk av skøytebanen med hensyn til smittevern: 

Å gå på skøyter er en uorganisert aktivitet, i regi av hver enkelt person som ønsker å bruke skøytene sine. Det er opptil den enkelte skøyteløper å påse at anbefalte avstander på minst 1 meter til andre personer overholdes. 

Ha en god skøyteopplevelse!