Bli kjent med AFSKs nye leder Joar Akselsen

Postet av Aurskog-Finstadbru Sportsklubb den 17. Mar 2023

Joar Akselsen (foto: Andreas Dalene, Lillestrøm kommune).


På årsmøtet 14.mars ble Joar Akselsen valgt inn som klubbens nye leder for inneværende år. Joar er kjent for mange av oss som kaptein på a-laget de siste sesongene, og ledet gutta i opprykkssesongen 2021. Nå kan dere bli enda bedre kjent med Joar som skal lede oss det neste året, og kanskje lengre. 
Fortell klubbens medlemmer litt om deg selv utover kapteinsrollen på a-laget: 
 

- Jeg er gift med May Liss, har 3 barn i alderen 5, 10 og snart 14. Alle barna er aktive i AFSK og holder på med allidrett, håndball og fotball. Selv har jeg vært aktiv i AFSK som fotballspiller over flere perioder, samt vært fotballtrener for egne barn.

Etter å ha jobbet de siste drøye 12 årene i Skedsmo og Lillestrøm kommuner, startet jeg fra nyåret i ny jobb i Oslobygg KF. Kontoret er på Helsfyr, så det blir litt ekstra pendlevei. Men nå som jeg har blitt ny leder i AFSK vet jeg hva jeg skal bruke den tiden til.

Utenom å følge opp barn i diverse fritidsaktiviteter er jeg veldig glad i å trene selv. Etter å ha lagt opp som fotballspiller, har jeg løpt og gått på ski, samt benyttet treningsrommet i hallen til både sykling og roing. 

Fortell oss litt om din idrettskarriere – og hva har idretten betydd for deg? 

- Jeg startet med fotball da jeg var 5 år. Siden da har jeg vært aktiv fotballspiller i Blaker, AFSK og en sesong hos naborivalen.

Jeg gikk også aktivt på ski fra jeg var 10 – 16, og fikk med meg hovedlandsrennet i de to siste årene før jeg ble junior.

I tillegg var jeg en kort periode konkurransedanser i selskapsdans, og vi vant alle konkurranser vi stilte opp i. Det ble med den ene konkurransen før vi gav oss.

Jeg har alltid likt å være i aktivitet og idretten har vært viktig i mange år. Men det har vært minst like viktig med det sosiale rundt idretten. Jeg har ikke tall på hvor mange timer det har blitt i garderober før og etter treninger samt sosiale samlinger i forbindelse med sesongoppkjøringer, kamper og sesongavslutninger. Det er helt klart det som har gjort at jeg ikke har klart å legge opp før nå.

Hva motiverer deg for ledervervet i AFSK ? 

- Motivasjonen min til å takke ja til nominasjonen, var det å få en mulighet til å kunne bidra til å tilrettelegge for alle de flinke folka jeg ser daglig gjøre en utrolig jobb for ungene i bygda.

Jeg har selv 3 barn og ser den jobben som gjøres og den tiden som legges ned for at de skal ha et godt tilbud. Jeg ser også den gleden og mestringen mine og andres barn opplever når de er med på ulike aktiviteter i regi av AFSK.

Hva betyr idretten og AFSK for bygda? 

- Jeg mener Idretten og AFSK har stor betydning for bygda. Når man er innom anlegget, ser man hvor mye det som foregår hver dag. Her er det mye ulik organisert idrett, i tillegg til all den uorganiserte aktiviteten som er her gjennom blant annet skaterampen, sandvolleyballbane, isflate og kafé. 

 Hva tenker du umiddelbart er viktigst for AFSK de kommende 5 årene ? 

- Jeg tror det er viktig for AFSK å bygge videre på den gode jobben som allerede gjøres med å gi barn og unge et godt og allsidig tilbud. Viktig vil det også være å få erstattet arealene på tundraen slik at vi kan opprettholde den aktiviteten vi ser i dag. 

Hvordan tror du bygda og klubben ser ut om nettopp 5 år? 

- For bygda sin del ser vi en fortetning av sentrum, jeg tror og håper at det vil komme AFSK til gode med mer aktivitet og et enda mer allsidig tilbud. Ellers håper jeg vi har funnet gode løsninger på de lokalene det er behov for i dag.

Helt personlig, er det noen idretter eller aktivitetstilbud du gjerne skulle AFSK kunne tilby som klubben ikke har i dag? 

- Jeg er opptatt av å beholde flest mulig i klubben lengst mulig. De tradisjonelle idrettene passer ikke for alle, det ser vi blant annet på en stadig økning av abonnenter til treningsrommet. Om jeg skulle ønske meg flere aktiviteter, må det være noe som gir et alternativ til de som ikke ønsker å være med på den aktiviteten klubben i dag tilbyr, men som allikevel trenger et tilbud

Hva gjør du helst når du vil koble vekk fra den ellers så hektiske hverdagen? 

- Når May Liss merker at jeg trenger å koble av, sender hun meg ut på tur med hengekøye og svartkjelen i prestegårdsskogen og områdene rundt. De turene gjør meg godt.

 

Vi ønsker Joar velkommen og lykke til som leder i AFSK ! 


daglig leder


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.